Senang Hamil: Untuk Isteri : Hindari Telur Tidak Matang Untuk Senang Hamil

Monday, February 16, 2015

Untuk Isteri : Hindari Telur Tidak Matang Untuk Senang Hamil


Salah satu tuntutan hidup wanita adalah hamil dan menjadi seorang ibu. Proses kehamilan yang normal menuntut keadaan subur wanita. Wanita yang subur umumnya mengeluarkan satu telur secara rutin setiap bulan iaitu hari ke 12 hingga 16 dari hari pertama haid. Telur yang matang akan dilepaskan dari ovari untuk disenyawakan dengan sperma.


Kenapa masih gagal hamil?

Salah satu kemungkinannya adalah masalah kesuburan wanita akibat telur tidak matang.  Ia adalah suatu keadaan yang dapat mempengaruhi kesuburan wanita di mana telur tidak dikeluarkan oleh ovari untuk disenyawakan

Masalah telur tidak matang ini menjadikan pasangan gagal mendapat zuriat. Hal ini berbeza dengan wanita yang haidnya tidak teratur kerana masih mengeluarkan telur dan berpeluang untuk hamil

Pada dasarnya, penyebab utama masalah ini adalah kerana ada gangguan hormon tubuh, terutamanya yang mempengaruhi sistem pembiakan wanita. Beberapa hormon yang penting dalam kitaran haid dan ovulasi adalah progesterone dan estrogen. Gangguan keseimbangan hormon boleh menyebabkan gagal ovulasi dan PCOS atau Polycystic Ovary Syndrome. 

Ketidakseimbangan hormon yang dapat membawa kepada masalah telur tidak matang boleh disebabkan oleh kegemukan. Penyebab lain adalah gangguan makan yang dikenali dengan bulimia atau anoreksia. Gangguan makan tersebut dapat mengganggu atau menghentikan kitar haid.

Selain itu, semakin bertambahnya usia juga mempengaruhi sistem pembiakan wanita......................
Masih Gagal Hamil?

------------------------------------
Whatsapp Masalah Anda Insya Allah Kami Bantu ke 014 291 4693
------------------------------------

Kami berpengalaman lebih 6 tahun dalam menyelesaikan masalah :

- Masalah Sukar Hamil
- Masalah Haid
- Senggugut Kuat
- Rahim Xkuat
- Mudah Keguguran
- Ada Cyst, PCOS, Fibroid Dan Endometriosis
- Masalah Suami

Whatsapp "SV27" ke 014 291 4693 dan biarkan kami membantu anda
Realisasikan Impian Anda Mempunya Zuriat!!!
.