Senang Hamil: Penawar Semula Jadi Untuk Senang Hamil

Senang Hamil

Senang Hamil

Friday, March 13, 2015

Penawar Semula Jadi Untuk Senang Hamil


Cuba untuk mengatasi ketidaksuburan? Lihat beberapa penawar semula jadi ini untuk mengatasi ketidaksuburan pada lelaki dan wanita.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah menukar diet anda dan cara hidup anda ke dalam satu yang lebih sihat. Berikut adalah beberapa vitamin yang paling biasa yang boleh membantu anda meningkatkan kesuburan anda (untuk lelaki dan wanita).

# Vitamin D
Ia membantu tubuh untuk menghasilkan hormon seks yang memberi kesan kepada proses ovulasi. Vitamin D terdapat dalam telur, produk tenusu dan juga dalam minyak ikan kod. Anda juga boleh menyerap beberapa Vitamin D jika anda hanya duduk di bawah cahaya matahari selama 15 atau 20 minit

# Vitamin E
Vitamin E meningkatkan kesihatan  dan motility sperma dan ia boleh didapati dalam makanan seperti biji bunga matahari, bayam dan buah zaitun.

# Vitamin C
Vitamin C dianggap meningkatkan kesuburan di kalangan wanita, dan ia boleh didapati dalam brokoli, kubis, tomato, kentang dan lada merah.

# CoQ10
Koenzim Q10 mempunyai kesan yang sama seperti Vitamin C, dan ia boleh didapati dalam makanan seperti makanan laut.

# Asid folik
Ahli-ahli sains telah menemui bahawa jumlah terbesar asid folik di dalam buah-buahan dan sayur-sayuran, dan ia secara langsung dikaitkan dengan jumlah sperma yang rendah. Namun, anda harus ingat bahawa diet yang tinggi dalam asid folik tidak akan meningkatkan jumlah sperma, tetapi pasti akan meningkatkan kualiti yang sedia ada

# Berat badan yang seimbang
Obesiti telah dikaitkan dengan ketidaksuburan pada lelaki. Jadi ini adalah satu lagi isu yang perlu diingat. Obesiti akan mengurangkan kualiti sperma anda. Mengekalkan berat badan yang seimbang akan membantu kesuburan anda secara semulajadi.

.....................

.....................
Masih Gagal Hamil?

------------------------------------
Whatsapp Masalah Anda Insya Allah Kami Bantu ke 014 291 4693
------------------------------------

Kami berpengalaman lebih 5 tahun dalam menyelesaikan masalah :

- Masalah Sukar Hamil
- Masalah Haid
- Senggugut Kuat
- Rahim Xkuat
- Mudah Keguguran
- Ada Cyst, PCOS, Fibroid Dan Endometriosis
- Masalah Suami

Whatsapp "SV27" ke 014 291 4693 dan biarkan kami membantu anda


Realisasikan Impian Anda Mempunya Zuriat!!!

.