Senang Hamil: Vitamin Ini Bantu Kesuburan Pasangan Suami Isteri

Wednesday, March 11, 2015

Vitamin Ini Bantu Kesuburan Pasangan Suami Isteri


Vitamin E adalah antioksidan yang kuat yang telah menunjukkan manfaat yang besar dalam meningkatkan kesuburan lelaki dan dalam kajian yang lebih terhad, kesuburan wanita juga. Vitamin ini adalah vitamin yang sangat baik untuk kesihatan. Ramai orang mengambil makanan tambahan Vitamin E dan makan makanan yang kaya dengan Vitamin E untuk mendapatkan manfaatkannya. Beberapa manfaat daripada Vitamin E ialah untuk kesihatan jantung, pernafasan, peredaran darah, kesihatan otak dan melegakan gejala PMS.

Vitamin E terdapat secara semulajadi dalam makanan seperti badam dan kacang lain, biji bunga matahari, bayam dan aprikot. Tetapi, soalan sebenar di sini adalah: Vitamin E boleh membantu dengan kesuburan?

Vitamin E untuk lelaki

Vitamin E biasanya disyorkan untuk lelaki untuk membantu mereka dengan isu-isu kesuburan. Tahap yang rendah Vitamin E biasanya ditemui pada lelaki dengan masalah kesuburan. Jadi, dengan menggunakan suplemen Vitamin E, lelaki boleh meningkatkan kesuburan mereka. Vitamin E boleh membantu meningkatkan pergerakan sperma dan kualitinya, seterusnya membuat seorang wanita lebih mudah untuk hamil.

Vitamin E juga telah terbukti untuk mengurangkan kecacatan sperma pada lelaki yang boleh membawa kepada risiko keguguran. Lelaki yang mengambil makanan tambahan Vitamin E untuk walaupun hanya beberapa bulan, boleh melihat sehingga peningkatan 10% dalam kesuburan.

Vitamin E untuk wanita

Ia adalah benar bahawa kebanyakan penyelidikan kesuburan Vitamin E telah dilakukan ke atas lelaki, tetapi itu bukan mengatakan bahawa tidak ada faedah untuk wanita juga. Vitamin E boleh meningkatkan mukus serviks di kalangan wanita yang penting untuk membantu sperma terus hidup untuk beberapa hari pada satu masa.

Vitamin E juga boleh membantu untuk mencegah kecacatan telur dan meningkatkan kesihatan telur keseluruhan di kalangan wanita yang boleh mengurangkan risiko keguguran. Beberapa kajian juga menunjukkan bahawa Vitamin E boleh memanjangkan fasa luteal kitaran juga.

Penyelidikan pada Vitamin E dan kesuburan masih pada peringkat awal. Masih terdapat banyak lagi penyelidikan yang perlu dilakukan pada Vitamin E dan kesuburan pada wanita


.....................
Masih Gagal Hamil?

------------------------------------
Whatsapp Masalah Anda Insya Allah Kami Bantu ke 014 291 4693
------------------------------------

Kami berpengalaman hampir 5 tahun dalam menyelesaikan masalah :

- Masalah Sukar Hamil
- Kitar Haid Xtetap
- Senggugut Kuat
- Rahim Xkuat
- Mudah Keguguran
- Ada Cyst, PCOS, Fibroid Dan Endometriosis
- Masalah Suami

Whatsapp "SV27" ke 014 291 4693 dan biarkan kami membantu anda

Realisasikan Impian Anda Mempunya Zuriat!!!
.