Senang Hamil: Keluar Cecair Dari Puting Payudara Dan Kesukaran Hamil

Friday, May 29, 2015

Keluar Cecair Dari Puting Payudara Dan Kesukaran HamilCecair yang keluar dari puting boleh menjadi perkara biasa selepas rangsangan puting, biasanya selepas bersama suami. Cecair seperti ini tidak berbahaya. Untuk wanita yang menyusu bayi, ia boleh mengambil masa setahun atau lebih untuk cecair puting benar-benar hilang.


Pengeluaran cecair puting yang berterusan boleh menjadi tanda ketidakseimbangan hormon atau tumor pituitari, atau kedua-duanya dan sangat boleh memberi kesan kepada kesuburan. Cecair dari puting ini mungkin warna seperti susu atau kehijauan dan kes-kes yang jarang berlaku mungkin berdarah.

Mana-mana wanita yang mengalami pengeluaran cecair puting yang berterusan jika tiada kehamilan dan penyusuan sebelumnya perlu berjumpa doktor untuk ujian hormon. Sebab-sebab biasa cecair puting ialah peningkatan tahap hormon prolaktin, yang dikenali sebagai hyperprolactinemia. Galactorrhea adalah aliran susu jika tiada kehamilan atau melahirkan anak dan sering disebabkan oleh hyperprolactinemia. Kedua-duanya dikaitkan dengan hipotiroidisme dan kadang-kadang tumor benigna pituitari dikenali sebagai pituitari microadenoma.

Peningkatan tahap prolaktin dan / atau diagnosis hipotiroidisme secara langsung memberi kesan kepada kesuburan dan keupayaan wanita untuk hamil. Peningkatan tahap prolaktin boleh menyebabkan kitaran haid yang tidak teratur, mengganggu ovulasi, meningkatkan risiko keguguran dan menyebabkan ketidaksuburan. Ia perlu dinilai dan dirawat oleh profesional perubatan dengan segera, terutamanya jika anda cuba untuk hamil......................
Masih Gagal Hamil?

------------------------------------
Whatsapp Masalah Anda Insya Allah Kami Bantu ke 014 291 4693
------------------------------------

Kami berpengalaman lebih 6 tahun dalam menyelesaikan masalah :

- Masalah Sukar Hamil
- Masalah Haid
- Senggugut Kuat
- Rahim Xkuat
- Mudah Keguguran
- Ada Cyst, PCOS, Fibroid Dan Endometriosis
- Masalah Suami

Whatsapp "SV27" ke 014 291 4693 dan biarkan kami membantu anda
Realisasikan Impian Anda Mempunya Zuriat!!!
.