Senang Hamil: Darah Haid Sedikit? Ini Petua Untuk Anda

Friday, May 27, 2016

Darah Haid Sedikit? Ini Petua Untuk AndaHaid yang sedikit dikenali sebagai hypomenorrhea boleh merisaukan wanita. Satu sebab utama masalah haid seperti ini adalah kerana tidak mendapat nutrisi yang cukup atau pemakanan yang tidak seimbang. Tekanan, trauma, dan kesedihan juga boleh menyebabkan masalah haid sedikit. Ikuti petua mudah ini untuk masalah haid seperti itu.

Halia
Halia adalah salah satu petua semula jadi yang boleh membantu masalah haid sedikit. Anda boleh menambah halia ke dalam makanan sebelum dan semasa haid atau anda boleh minum teh halia sekali sehari. Ini akan membantu haid anda mengalir dengan lebih banyak jika diamalkan secara konsisten. Anda boleh mengambil halia setiap hari untuk membantu fungsi badan yang lain.

Bijan
Bijan boleh membantu hampir serta-merta dalam masalah haid sedikit. Hancurkan satu sudu bijan dan kemudian masukkan ke dalam segelas air suam. Minum campuran ini sekurang-kurangnya sekali sehari sepanjang haid anda

Sayur-Sayuran Berdaun Gelap
Sayur-sayuran berdaun gelap seperti bayam mengandungi zat besi yang tinggi. Ia boleh mengaturkan haid. Pastikan anda mendapat zat besi yang mencukupi dan mengamalkan diet seimbang

Betik
Jika anda fikir bahawa kekurangan darah haid disebabkan oleh tekanan, betik yang belum masak boleh menjadi penawar. Makan betik setiap hari semasa haid untuk aliran darah yang lebih konsisten.

Lobak Merah
Jika masalah haid sedikit ini baru terjadi dalam hidup anda, anda boleh mencuba jus lobak merah. Minum jus lobak merah sekali sehari selama sebulan adalah salah satu petua semula jadi yang boleh membantu mengembalikan haid yang normal.


.....................
Masih Gagal Hamil?

------------------------------------
Whatsapp Masalah Anda Insya Allah Kami Bantu ke 014 291 4693
------------------------------------

Kami berpengalaman hampir 6 tahun dalam menyelesaikan masalah :

- Masalah Sukar Hamil
- Masalah Haid
- Senggugut Kuat
- Rahim Xkuat
- Mudah Keguguran
- Ada Cyst, PCOS, Fibroid Dan Endometriosis
- Masalah Suami

Whatsapp "SV27" ke 014 291 4693 dan biarkan kami membantu anda


Realisasikan Impian Anda Mempunya Zuriat!!!
.