Senang Hamil: Nutrien Penting Untuk Kesuburan Supaya Senang Hamil

Thursday, July 23, 2015

Nutrien Penting Untuk Kesuburan Supaya Senang HamilMultivitamin berfungsi sebagai “back up" diet kita. Satu kajian dari Harvard Medical School yang melibatkan 18000 wanita telah menunjukkan bahawa mengambil multi vitamin, terutamanya asid folik, boleh meningkatkan peluang kehamilanVitamin D: Membantu tubuh menghasilkan hormon seks yang seterusnya memberi kesan kepada ovulasi dan keseimbangan hormon.

Vitamin E: Meningkatkan kesihatan sperma dan motiliti pada lelaki.

Vitamin C: Meningkatkan tahap hormon dan meningkatkan kesuburan di kalangan wanita dengan kecacatan fasa luteal

Bagi lelaki, vitamin C telah terbukti untuk meningkatkan kualiti sperma dan melindungi sperma daripada kerosakan DNA

B6: Pengawal selia hormon. Ia juga membantu mengawal gula dalam darah, melegakan PMS, dan membantu wanita dengan kecacatan fasa luteal

B12: Meningkatkan pengeluaran dan kualiti sperma. Ia juga boleh membantu untuk meningkatkan lapisan endometrium dan mengurangkan risiko keguguran. 

Asid folik: Membantu mencegah kecacatan tiub neural dan kecacatan jantung kongenital, bibir sumbing, kecacatan anggota badan, dan anomali saluran kencing dalam perkembangan fetus. Kekurangan asid folik boleh meningkatkan risiko bayi dengan berat lahir kurang dan terencat pertumbuhan janin.

Zat Besi: Wanita yang tidak mendapat jumlah zat besi yang cukup boleh mengalami anovulasi (kurangnya ovulasi) dan kesihatan telur yang rendah sehingga boleh menghalang kehamilan pada kadar 60% lebih tinggi daripada mereka yang mempunyai simpanan zat besi yang mencukupi dalam darah.

Selenium: Antioksidan yang membantu melindungi telur dan sperma dari radikal bebas. Radikal bebas boleh menyebabkan kerosakan kromosom yang diketahui menjadi penyebab keguguran dan kecacatan kelahiran. Selenium juga diperlukan untuk pembentukan sperma.

Zink: Pada wanita, zink bekerja dengan lebih daripada 300 enzim yang berbeza dalam badan. Tanpa itu, sel-sel anda tidak boleh membahagi dengan betul. Tahap zink yang rendah telah dikaitkan secara langsung dengan keguguran pada peringkat awal kehamilan
.....................
Masih Gagal Hamil?

------------------------------------
Whatsapp Masalah Anda Insya Allah Kami Bantu ke 014 291 4693
------------------------------------

Kami berpengalaman lebih 6 tahun dalam menyelesaikan masalah :

- Masalah Sukar Hamil
- Masalah Haid
- Senggugut Kuat
- Rahim Xkuat
- Mudah Keguguran
- Ada Cyst, PCOS, Fibroid Dan Endometriosis
- Masalah Suami

Whatsapp "SV27" ke 014 291 4693 dan biarkan kami membantu anda
Realisasikan Impian Anda Mempunya Zuriat!!!
.